Image
Top
Navigation

Testimonials

yolanda

Yolanda van den Berg, educator Nieuw Land Erfgoedcentrum

Samen met Anne van TokoMedia heb ik in 2015 vier korte educatieve filmpjes gemaakt voor het basisonderwijs. De filmpjes maken onderdeel uit van twee lespakketten uit een leerlijn.
Ik heb zelf de scripts geschreven en het ‘acteerwerk’ gedaan, Anne verzorgde de rest: adviezen over script, locatie en het acteren, opnames, montage, muziek etc.
Het was een heel plezierige samenwerking.

“Anne heeft heel goed geluisterd naar mijn plannen en wensen, en deze vertaald naar een voor de doelgroep aantrekkelijk en professioneel product.”

Van diverse leerkrachten heb ik al teruggekregen dat ze de filmpjes met veel plezier in hun lessen gebruiken. Voor een eventueel volgend filmpje zou ik dan ook zeker weer bij Anne aankloppen.

 

 

Remy van den Brand, eindredacteur VPRO

Anne en ik werkten samen in 2014-2015, aan Woord.nl en Woord Radio, van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Het Mediafonds en de VPRO.

“De samenwerking was een waar genoegen, om meerdere redenen.”

Ten eerste: Anne werkt keihard. Een negen-tot-vijf-mentaliteit is nergens te bespeuren en Anne verliet niet zelden als laatste de VPRO-villa. Ze is daarbij niet te beroerd om collega’s te helpen en in te springen indien nodig.

Ten tweede: Anne is secuur. Taalfouten en oneffenheden worden niet getolereerd en aldus direct gecorrigeerd.

Ten derde: Anne heeft smaak, oog voor detail en is kritisch. Een website zoals Woord.nl, waarop allerhande radioverhalen uit heden en verleden zijn te beluisteren, is niet alleen functioneel. Het oog wil ook wat en een potentiële bezoeker kan het beste door middel van ‘beeld’ worden verleid. Anne begrijpt dat en rust niet voordat het mooiste/ passende/ meest prikkelende beeld gevonden en er voor die bezoeker/ luisteraar/ kijker geen ontsnappen meer aan is.

Ten vierde: Anne is origineel. Dat merkte ik vooral nadat ze zich eens had gewaagd aan het schrijven en produceren van een kort, fictief radioverhaal. Anne had al veel ervaring met het maken van video-items, maar radio was voor haar een relatief nieuw medium, toen ze startte bij Woord. Dat ze een verhaal kon construeren wist ik, maar doordat ze fictie had gemaakt in plaats van documentaire, kreeg ik even een inkijk in haar hoofd. Daarin moeten bijzondere kronkels huizen, die zo’n licht vreemd, humoristisch en goed geschreven verhaal konden voortbrengen. Niet alleen ik, maar ook collega’s en ervaren makers van radiodrama waren perplex en vol lof.

Aldus punt vijf: Anne is veelzijdig. Ze maakt inmiddels verhalen met beeld, geluid en de combinatie daarvan en verzint ze zelf, of documenteert ze op meeslepende wijze.

Ten zesde (en voorlopig laatste): werken met Anne is nooit saai, want Anne heeft humor. En dat is een kwaliteit die ik zeer kan waarderen.

 

 

Fons Dellen, oud-eindredacteur VPRO

‘Anne is een gepassioneerd observator, briljant verteller ook, van kleine verhalen die er toe doen. In woord en daad, in beeld en geluid…’

 

 

 

 

 

Véronique Konings, educator Centraal Museum

Anne de Vroomen maakte in opdracht van het Centraal Museum in Utrecht voor de permanente opstelling van het atelier van Dick Bruna, een introductiefilm, die bezoekers meteen bij binnenkomst in de ruimte laat weten waar ze zijn en wie Bruna is. Anne zette met de gekozen beelden en ondersteunende muziek in enkele minuten voor de bezoeker de sfeer neer van de kunstenaar Dick Bruna, zijn atelier en zijn persoon.
Anne heeft een zeer goede film gemaakt die zij op creatieve wijze samenstelde uit bestaande beelden. Zij was flexibel toen bleek dat deze op diverse locaties verworven moesten worden. Ze speelde ook goed in op een tijdens het proces ontstane wijziging in de opdracht.
Anne maakte voor het atelier ook een film van de tekenende handen van Dick Bruna en zij verzorgde een aangepaste versie van een bestaande documentaire.

“Anne leverde steeds werk van hoge kwaliteit binnen de afgesproken deadlines.”

Het was zeer prettig om met haar samen te werken. Zij is creatief en een enthousiaste harde werker met grote inzet en betrokkenheid, die meedenkt over oplossingen voor de eventueel tijdens het proces ontstane hobbels. Door dit alles levert zij een uitstekend eindproduct.

Neem contact op met TokoMedia