Image
Top
Navigation

Bakkie kleur

De schuimpoesjes, -hondjes, -dinosaurussen en -pikachu’s op je koffie verkeerd of cappuccino kennen we inmiddels wel. Maar nu zag ik weer iets nieuws: schuimschilderkunst op je koffie.

© leekangbin91

Voor
VPRO Koos

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met zo’n schuimpoes in mijn koffie tijdens mijn vakantie in Tokyo. Ik kwam trouwens met veel meer nieuws in aanraking (waaronder schaamhaarthee), maar daar gaat het nu niet over.

Want ik wil je voorstellen aan @leekangbin91. Hij is een cafe latte artist in een koffiezaakje in Zuid-Korea. Hij maakt met een penseeltje en eetbare verf – althans ik hoop dat het eetbaar is – volwaardige kunstwerken op en in het melkschuim. Waarschijnlijk duurt het even voordat je koffie klaar is, maar dan heb je ook wat. In ieder geval een mooie foto voor je Insta.

Ik ben zoiets nog niet in Nederland tegengekomen. De schuimpoes trouwens ook nog niet. Dus tot die tijd doe ik het maar even met @leekangbin91. Als je meer van zijn werk wil zien (hij kan ook mooie dingen met popcorn), klik dan op de link hieronder.

Bekijk het artikel hier online.